Kinderzitzak kopen? Dit zijn de aandachtspunten

Je wilt het beste voor je kind. Ook als je een kinderzitzak bestellen gaat. Alle kinderen hebben energie die ze gedurende de dag kwijt moeten. Door te spelen, rennen, schreeuwen, kletsen en ga zo maar door. Waarna hun batterij moet worden opgeladen. Want net als volwassenen hebben ook kinderen een moment voor zichzelf nodig. Kinderzitzakken bieden hier de oplossing. Niet alleen kun je in een kinderpouf even rustig een boekje lezen, ook wordt een kinder zitzak vaak gebruikt als springkussen, boot waarmee door de kamer wordt gesleept en gevaren, of knuffelplek samen met mama en papa. Maar hoe weet je wat goed is voor je kind en welke kinderzitzak te kopen? Dit zijn de 3 belangrijkste aandachtspunten.

kinderzitzak elly roze en elly groen

1. Actieve zithouding

Zitzakken voor kinderen heb je in allerlei vormen en maten en ook is iedere junior zitzak voor kinderen gemaakt van ander materiaal. Dit heeft gevolgen voor de zithouding. Tegenwoordig zitten kinderen maar al te vaak onderuitgezakt te gamen of televisie te kijken. En hoe fijn zou het zijn als zij iets vaker in een actieve zithouding zouden zitten? Door een kinderzitzak te bestellen met een zachte hoes, zorg je ervoor dat het hele lichaam wordt ondersteund en je kind niet wegzakt op de grond, zoals vaak het geval is bij kinder zitzakken die gemaakt zijn van zeilachtig materiaal.

2. Wasbaar

Zeker met kinderen is het fijn als een junior zitzak goed schoon te houden is. De meeste kinderzitzakken zijn gemaakt van één enkele hoes, waardoor dit niet zo makkelijk gaat. De zachte Terapy zitzak voor kinderen bestaat uit twee hoezen, waarvan je de buitenhoes zo in de was gooit. Dus als je een zitzak voor kinderkamer zoekt waarbij een nieuwe hoes bestellen een voordeel is, dan zit je goed bij Terapy. Want als je bent uitgekeken op de kleur, dan kun je de Terapy hoes kopen als los product en maak je van je rode zitzak zo een blauwe zitzak!

kinderzitzak baloo turquoise  en toby blauw

3. Verschillende maten en modellen

Bij het kiezen van het juiste model kinderzitzak, zijn dit de basisvragen die je jezelf kan stellen: wil je een kinder zitzak stoel, dus een model waar je rechtop in kunt zitten? Liever een zitzak met rugleuning? Of wil je een zitzak voor kinderen: dus niet een kinderzitzak voor één kind maar waar meerdere kinderen op kunnen zitten? Of wil je liever een kinderzitzak bed, zodat je altijd plaats hebt voor een extra logé? En niet onbelangrijk, hoeveel plek heb je in huis of voor de zitzak in de kinderkamer? Als je de antwoorden weet op deze vragen, dan kan je gericht naar de juiste maat kinder zitzak kijken:

Elly

Onze meest populaire kinderzitzak stoel is de Elly Terapy. Deze handige relaxzitzak kun je in verschillende posities vormen. Hierdoor is deze kinderzitzak niet alleen een eyecatcher in het interieur, je kan hem tevens op verschillende manieren gebruiken. Door het handige formaat kun je er samen met je kindje op zitten, twee kleine kinderen naast elkaar, en vanaf een jaar of 3 kunnen kinderen er gemakkelijk zelf op klimmen en in de zachte kinderpouf gaan zitten.

Sydney

Is je kindje nog wat jonger, dan is de Sydney kinderzitzak stoel ideaal voor de leeftijd van 1,5 tot een jaar of 3. Net als de Elly Terapy is deze zitzak voor kinderen erg licht en kunnen kinderen de juniorzitzak makkelijk zelf verplaatsen.

Stanley

De Stanley is een ronde kinderpouf met 2 kleuren die vrolijk staat in de kinderkamer. Qua volume is deze Terapy kinderzitzak stoel even groot als de Elly, maar door de ronde vorm en de kleurencombinaties oogt deze kleine zitzak voor kinderen vaak net wat speelser. Verder wordt dit model kinderzitzak voor kinderkamer vaak gebruikt om samen een boekje op te lezen, of net als al onze kinderzitzakken gewoon als springkussen.

Grote kinderzitzakken

Als je de ruimte hebt, dan maken Baloo of Dino het feest compleet! Deze grote zitzakken voor kinderen bieden plaats aan meerdere personen. En samen met de rugleuning zitzak maak je er een zitzakbank van. En maar al te veel mensen gebruiken een grote kinderzitzak ook als extra logeerbed. Dus als je nog invulling zoekt voor de speelzolder, speelkamer of huiskamer, dan zijn Baloo en Dino zeker niet ongewild. Deze kinderzitzakken vormen een waar zitzakeiland, waar je samen met het gezin lekker in weg kan dromen of de kinderen al hun energie in kwijt kunnen. Zodat iedereen weer opgeladen is voor de rest van de dag. Niet meer weg te denken, de zitzak!