Privacyverklaring TERAPY —

Privacy en veiligheid

Wij kunnen ons voorstellen dat je graag wilt weten waarom wij om jouw persoonlijke gegevens vragen en wat wij ermee doen. Dat vertellen we je dan ook graag in onze privacyverklaring. Heb je na het lezen van deze verklaring nog vragen, laat het ons dan weten door een e-mail te sturen naar . privacy@terapy.eu.

Contactgegevens

TERAPY B.V.
Jarmuiden 26 A
1046 AD Amsterdam
www.terapy.nl
privacy@terapy.eu
+ 31 20 6145090

Welke persoonsgegevens verwerken wij?

Om je inzicht te geven welke persoonsgegevens we van jou verwerken is hier een overzicht van de persoonsgegevens die wij verwerken:

  • Voor- en achternaam
  • Geboortedatum
  • Adresgegevens
  • Telefoonnummer
  • E-mailadres
  • Bankrekeningnummer

Op basis van welke grondslag verwerken wij persoonsgegevens?

Wij verwerken jouw persoonsgegevens alleen nadat wij daar expliciet toestemming voor hebben gevraagd. Pas nadat je toestemming hebt gegeven voor de verwerking van jouw persoonsgegevens zullen wij deze opslaan, verwerken en delen met derden. Met welke organisaties we jouw persoonsgegevens delen kun je verderop in deze privacyverklaring lezen. Zonder jouw toestemming zullen jouw persoonsgegevens zoveel mogelijk anoniem verwerkt worden. Helaas kunnen wij niet garanderen dat er bij jouw websitebezoek geen persoonsgegevens worden opgeslagen.

Waarom hebben wij jouw persoonsgegevens nodig?

Wij gebruiken jouw persoonsgegevens voor verschillende doeleinden. Deze hebben we hieronder beschreven. Wij gebruiken daarbij de gegevens die we van jou hebben ontvangen, alsmede de door ons zelf verzamelde gegevens. Zoals bijvoorbeeld gegevens over jouw bezoek aan onze website. Deze gegevens en feedback die we krijgen van onze bezoekers helpen ons om onze dienstverlening en website verder te ontwikkelen en te verbeteren.

  • Leveren van je bestelling
    Als je een bestelling plaatst, vragen wij om je naam, e-mailadres, (aflever)adres, telefoonnummer en betaalgegevens. Daarmee kunnen we je bestelling bezorgen en je op de hoogte houden over je bestelling. Wij geven je gegevens ook aan anderen als dat nodig is voor je bestelling, bijvoorbeeld aan bezorgdiensten.
  • Account
    Om het winkelen bij Terapy zo aangenaam mogelijk te maken, slaan wij met jouw toestemming je persoonlijke gegevens en de gegevens met betrekking tot je bestelling op. Hierdoor hoef je bij een nieuwe bestelling niet weer opnieuw al je gegevens in te voeren. Ook bewaren we gegevens over eerdere bestellingen en reviews die je hebt geplaatst.
  • Nieuwsbrieven
    Je kunt je registeren voor onze nieuwsbrief. Door middel van onze nieuwsbrief houden wij jou op de hoogte over aanbiedingen, nieuwe producten en recente ontwikkelingen binnen Terapy. Je kunt je altijd afmelden voor onze nieuwsbrief.
  • Klantenservice
    Je kunt onze klantenservice telefonisch bereiken. Om je snel te kunnen helpen, maken we gebruik van je gegevens en maken we aantekeningen die we bewaren.
  • Reviews
    We horen graag je mening over onze producten en dienstverlening. Als je besluit om een review te schrijven, dan kun je zelf kiezen of je naam en persoonlijke gegevens zichtbaar zijn voor andere bezoekers en of wij naar aanleiding van je recensie contact met je op mogen nemen.
  • Verbetering van onze website en service
    We zijn voortdurend bezig onze dienstverlening te verbeteren. Daarom kunnen we je gegevens gebruiken om je te vragen of je mee wilt doen aan een vrijblijvend klant- of marktonderzoek. Soms voeren anderen dat onderzoek voor ons uit. Wij geven die ander dan jouw e-mailadres. Die ander moet zich natuurlijk ook aan onze privacyregels houden. Zo moet je e-mailadres na afloop van het onderzoek worden verwijderd.
  • Fraude
    Niemand zit te wachten op fraude. Wij kunnen je klantgegevens ook gebruiken om fraude te onderzoeken, te voorkomen en tegen te gaan. Als dat moet, geven wij klantgegevens aan de overheid.
  • Zakelijke klanten en partnerprogramma
    Ook van onze zakelijke klanten en partners slaan wij gegevens van de contactpersoon op. Zijn het gegevens van personen, dan behandelen wij deze gegevens net zoals die van onze andere klanten.

Terapy verkoopt geen gegevens

Terapy zal je persoonlijke gegevens niet aan derden verkopen. Terapy zal deze uitsluitend aan derden ter beschikking stellen die zijn betrokken bij het uitvoeren van je bestelling en daar bijbehorende overeenkomst. Als wij jouw persoonsgegevens voor iets anders willen gebruiken, dan doen wij dit uitsluitend met jouw toestemming.

Wat doen we verder met je gegevens

Wij gaan uiterst zorgzaam om met de gegevens die je bij ons achterlaat. Dit doen we met één van de modernste technieken: de Secure Socket Layer (SSL). Wie niks met jouw gegevens te maken heeft, kan er simpelweg niet bij. Als we jouw gegevens aan iemand anders geven dan eisen we dat die ander net zo zorgvuldig met jouw gegevens omgaat als wij. Ook eisen wij dat hij deze gegevens alleen gebruikt voor het doel waarvoor hij ze heeft gekregen. Mocht je het gevoel hebben dat dit niet gebeurt of mocht je het gevoel hebben dat jouw persoonsgegevens niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, laat het ons dan door een e-mail te sturen naar privacy@terapy.eu.

Hoe lang bewaren we jouw gegevens?

Wij bewaren jouw persoonsgegevens niet langer dan strikt nodig is om de doelen te realiseren waarvoor we de persoonsgegevens hebben verzameld. Persoonsgegevens van consumenten zullen zo snel mogelijk worden verwijderd, nadat deze te kennen hebben gegeven geen producten te willen kopen van Terapy of aangeven hebben niet langer geïnteresseerd te zijn in de producten van Terapy. Heb je producten bij ons gekocht, dan bewaren wij jouw persoonsgegevens maximaal 7 jaar. Deze lange bewaartermijn is nodig om aan de verplichtingen van bepaalde overheidsinstanties – zoals de Belastingdienst – te kunnen voldoen.

Geautomatiseerde besluitvorming

Wij nemen niet op basis van geautomatiseerde verwerkingen besluiten over zaken die (aanzienlijke) gevolgen kunnen hebben voor personen. Het gaat hier om besluiten die worden genomen door computerprogramma’s of -systemen, zonder dat daar een mens (bijvoorbeeld een van onze medewerkers) tussen zit.

Delen van persoonsgegevens met derden

Wij delen jouw persoonsgegevens – zoals eerder omschreven – met verschillende derden als dit noodzakelijk is voor het uitvoeren van de overeenkomst en om te voldoen aan onze wettelijke verplichtingen. Met bedrijven die jouw persoonsgegevens in onze opdracht verwerken sluiten wij – indien mogelijk – een verwerkingsovereenkomst om te zorgen voor eenzelfde niveau van beveiliging en vertrouwelijkheid van jouw persoonsgegevens. Wij blijven te allen tijde zelf verantwoordelijk voor de verwerking van jouw persoonsgegevens. Wij verstrekken jouw persoonsgegevens aan de volgende derden (geen uitputtende lijst):

Naam: Doel: Welke gegevens:
Postorderbedrijven zoals DHL, Post NL en DPD Mailchimp Het leveren van de door jou bestelde producten. Het versturen van onze nieuwsbrief. Voor- en achternaam en adresgegevens.E-mailadres
Navitas (Naiton) Het onderhouden van onze webshop, het maken van facturen en het verwerken van een door jou geplaatste bestelling. Voor- en achternaam, adresgegevens, e-mailadres, telefoonnummer, geboortedatum en bankrekeningnummer.
Multisafepay Het verwerken van jouw betaling. Voor- en achternaam en bankrekeningnummer.
Feedbackcompany Het vergaren van feedback van onze klanten om zo onze producten en service te kunnen verbeteren. Voor- en achternaam en e-mailadres.

Cookies

Cookies zijn kleine stukjes informatie die door jouw webbrowser worden opgeslagen op jouw computer. Deze informatie is nodig voor het functioneren van een website. Cookies kunnen persoonlijke informatie verzamelen. Cookies van Terapy zijn veilig voor je pc, laptop, telefoon of tablet. Wij gebruiken cookies om je te herkennen als je ons bezoekt, maar ook om te zorgen dat onze website goed werkt en je fijn kunt winkelen. Door cookies krijgen we informatie over het gebruik van onze diensten. Zo kunnen we die verbeteren en aanpassen aan de wensen van onze klanten.

Cookies zorgen ervoor dat:

  • Je ingelogd blijft en ongestoord kunt winkelen;
  • Artikelen in je winkelwagentje bewaard blijven;
  • Je veilig winkelt bij terapy.eu;
  • Je reviews kunt lezen en schrijven;
  • De website snel is;
  • We fouten en ongemak op de website kunnen opsporen;
  • We verbeteringen kunnen testen
  • Je producten kunt delen via sociale media zoals Facebook en Google.

De meeste cookies van Terapy verdwijnen als je de browser sluit. Sommige cookies blijven enkele dagen tot enkele jaren staan. Je kunt ze zelf op elk moment via je browser verwijderen.
Cookies kun je altijd zelf via je browserinstellingen verwijderen of uitschakelen. Uitleg over het aanpassen van de cookie-instellingen vind je onder Help in de meeste browsers. Maar let wel op: zonder cookies werkt de website van www.terapy.nl minder goed.

Wat zijn jouw rechten omtrent de verwerking van persoonsgegevens?

Als consument heb je het recht om de persoonsgegevens die wij verwerken in te zien, te corrigeren of te laten verwijderen. Daarnaast heb je het recht om jouw toestemming voor de verwerking van persoonsgegevens in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van persoonsgegevens door Terapy. Ook heb je het recht op gegevensoverdraagbaarheid. Dat betekent dat je bij ons een verzoek kunt indienen om de persoonsgegevens die wij van jou opslaan in een computerbestand naar jouw toe te sturen. Je kunt een verzoek tot inzage, correctie, verwijdering, gegevensoverdraging van jouw persoonsgegevens of verzoek tot intrekking van jouw toestemming of bezwaar over de verwerking van jouw persoonsgegevens sturen naar privacy@terapy.eu. Om er zeker van te zijn dat het verzoek tot inzage door jou zelf is gedaan, vragen wij om een kopie van jouw identiteitsbewijs met het verzoek mee te sturen. Maak in deze kopie de pasfoto, MRZ (machine readable zone, de strook met nummers onderaan het paspoort), paspoortnummer en Burgerservicenummer (BSN) zwart. Dit ter bescherming van jouw privacy. We reageren zo snel mogelijk, maar uiterlijk binnen vier weken, op jouw verzoek. Wij willen je er tevens op wijzen dat je de mogelijkheid hebt om een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens. Dat kan via de volgende link: https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/contact-met-de-autoriteit-persoonsgegevens/tip-ons. Let wel op dat overheidsinstanties ons kunnen verplichten om bepaalde persoonsgegevens te bewaren.
Wij hopen dat jij door het lezen van onze privacyverklaring een goed beeld gekregen heeft van hoe wij jouw persoonsgegevens verwerken. Mocht je naar aanleiding van het lezen van onze privacyverklaring nog vragen of opmerkingen hebben dan kun je dit laten weten door een e-mail te sturen naar privacy@terapy.eu.