Kinderstoel, multifunctioneel gebruik.

vrijdag 19 oktober 2018 - Leestijd
experience

Een kinderstoel gebruik je niet alleen in de aan tafel om te eten. Een stoel voor kinderen is ook super handig om op andere manieren te gebruiken. Hierbij kun je denken aan een kinderstoel voor de kinderkamer, een kinder-relaxstoel in de woonkamer of een kinder-tv-stoel naast de bank. Uiteraard zijn zulke kinderstoelen niet altijd zo’n hoog model stoel voor kinderen dat wordt gebruikt aan de eettafel, maar juist een laag model kinderstoel dichter bij de grond. Want net als volwassenen mogen onze kinderen toch ook lekker zitten?

Juiste formaat kinderstoel

Bij het kiezen van de juiste kinderstoel, is het allereerst belangrijk om te letten op de maat van het kinderstoeltje. Kinderen zitten vaak te hoog als zij op een gewone stoel voor volwassenen zitten en dit kan soms gevaarlijke situaties opleveren. Vandaar dat het belangrijk is dat kinderen ook een plekje hebben voor zichzelf op bijvoorbeeld een kinderstoel die voor hun lengte is gemaakt. Kinderstoeltjes waar kinderen zelf op kunnen gaan zitten en die ze kunnen verplaatsen zonder de hulp van een volwassene bieden hier een uitstekende oplossing voor. Bovendien draagt het bij aan hun gevoel van eigenwaarde, als kinderen merken dat zij iets zelf kunnen doen.

Sydney-green

Zitcomfort

Een tweede punt om op te letten is het zitcomfort. Wanneer je kind te ver onderuit gezakt zit, dan kan dit slecht zijn voor de wervelkolom. Een stoel voor kinderen moet daarom de nodige steun geven in de rug. Niet alle kinderstoeltjes zorgen hiervoor, omdat zij vaak een rechte rugleuning hebben. Een zitzak voor kinderen daarentegen vormt zich volledig naar je lichaam. Met name zitzakken die gemaakt zijn van rekbaar katoen zorgen voor de optimale ergonomische ondersteuning. Doordat zo’n ergonomisch zitkussen vol gevuld is met piepschuim van goede kwaliteit, blijven kinderen rechtop zitten in een actieve zithouding. Hiermee kun je een ongezonde onderuitgezakte zithouding in een kinder-tv-stoel tegen gaan.

Kinder design stoel

Tot slot is ook het ontwerp van een stoel voor kinderen niet onbelangrijk. Of de kinderstoel voor de kinderkamer, woonkamer of speelzolder bedoeld is, men let graag op het design van de kinderstoel. Hierbij kun je denken aan de vorm, de materialen en de kleuren waarin stoeltjes voor kinderen beschikbaar zijn. In de ene ruimte probeert iemand door een neutrale kleur te kiezen de stoel voor kinderen juist zo min mogelijk te laten opvallen. Daarentegen kiest men soms juist voor een kleurige eyecatcher al kinderstoel om zo wat fleur te geven aan een kamer. Het makkelijkst is uiteraard een stoel voor kinderen waarbij je de kleur kan wisselen, doordat je de buitenhoes eraf kan halen. Mocht je de kinderstoel na een tijdje in een andere kamer willen gebruiken, dan pas je het design kinderstoel gewoon aan door een nieuw kleurtje te kiezen. Bijkomstig voordeel van zo’n stoel voor kinderen is dat je de buitenhoes kan wassen, zodat de vieze kinderhanden zo van de kinder design stoel kunnen worden afgehaald. Ook hier vormt een kinderzitzak een goede mogelijkheid voor. Niet alleen kun je de hoezen van deze kinderstoeltjes wassen, door de maat en het model kun je de stoel voor kinderen bovendien multifunctioneel gebruiken. Zo is de kinderstoel te gebruiken door het hele gezin!

Tekst van een quote

Persoon

Contactformulier

terapy zitzak elly wit baby pe

Onze populaire producten

Elly zitzak

vanaf 164.95
Elly zitzak

Baloo zitzak

vanaf 249.95
Baloo zitzak

Verhuur Elly (festival model)

15.73
Verhuur Elly (festival model)

Zitzakhoes Elly

vanaf 79.95
Zitzakhoes Elly

Daarom kies je voor Terapy

Ergonomisch

Onze zitzakken passen zich volledig aan naar jouw lichaam voor ultiem comfort.

Beschikbaar in veel verschillende kleuren en designs

Onze zitzakken zijn te bestellen in veel verschillende kleuren en designs. Kies de kleur die bij jou past!

Gratis verzending in Nederland en België

Wij bieden gratis verzending in Nederland en België.

Snelle levering

Wij leveren binnen 1-3 werkdagen.

Dit zeggen onze fans

Vragen of meer informatie?

Ga naar Service & Support