Vragen en antwoorden —

Algemene vragen

Wat maakt Terapy zitzakken anders dan andere zitzakken?

Wij maken gezonde zitzakken. Door de rekbaar katoenen hoes past de zitzak zich aan je lichaam aan. Hierdoor wordt je lichaamsgewicht verdeeld en de druk op je wervelkolom verlicht. Onze zitzakken worden door meerdere fysiotherapeuten ondersteund en veelal gebruikt door mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking. Lees hier ervaringen van onze klanten.

Waar kan ik jullie producten uitproberen?

Ons kantoor is gevestigd in Amsterdam. Hier kan je al onze producten zien en uitproberen. Kijk hier voor ons adres en actuele openingstijden.

Product vragen

Ik weet niet welke kleur ik moet kiezen.

Als je wilt, kunnen wij kosteloos een kleurenstaal toesturen. Op die manier kun je rustig besluiten welke kleur Terapy je kiest. Contacteer ons hiervoor per e-mail of telefoon via de klantenservice..

Als ik van gedachten verander, kan ik de producten dan terugsturen?

Uiteraard kun je de aangeschafte producten retourneren. Lees hier hoe je dat het beste kan doen.

Zit er garantie op de producten van Terapy?

Er zit zes maanden garantie op de rits en de naden van onze producten. Voor meer informatie, zie onze voorwaarden.

Er zit een gaatje in de buitenhoes, wat moet ik doen?

Bij een klein gaatje kun je de hoes gemakkelijk met naald en draad dichtnaaien, dit heeft geen invloed op het zitcomfort. Ook grotere gaten kun je met naald en draad proberen te repareren. Je kunt er uiteraard ook voor kiezen om een nieuwe buitenhoes aan te schaffen. Als je bij ontvangst van het product een gaatje in de buitenhoes constateert, kun je het beste telefonisch contact met ons opnemen. Wij sturen je dan een nieuwe hoes toe.

Er komt piepschuim uit mijn zitzak, wat moet ik doen?

Bij een klein gaatje kun je de hoes gemakkelijk met naald en draad dichtnaaien. Dit heeft geen invloed op het zitcomfort. Het kan zijn dat er door het gaatje in de binnenhoes wat piepschuim uit de zitzak is gevallen. Dit is slechts een klein deel van de vulling en dit zal het zitcomfort niet verminderen.

Kan ik de hoezen apart bestellen?

Je kunt de hoezen hier apart bestellen.

Waarmee is de zitzak gevuld en is deze vulling anders dan die van andere zitzakken?

Al onze zitzakken zijn gevuld met EPS–korrels, oftewel polystyreen bolletjes. Dit vormt de basis grondstof van piepschuim. Het polystyreen dat wij gebruiken is niet gerecycleerd, zoals vaak het geval is bij andere zitzakken. Deze zijn gemaakt van piepschuimplaten (ter bescherming van bijvoorbeeld elektrische apparatuur) die door een versnipperaar zijn gehaald. Onze zitzakken bevatten volledig nieuw materiaal van goede kwaliteit.

Waar kan ik de vulling kopen?

Je kunt de speciale EPS-korrels hier bij ons bestellen. De korrels zijn ideaal om het comfort niveau te behouden van je Terapy zitzak. Het piepschuim dat wij gebruiken is van hoogwaardige kwaliteit en verschilt van het materiaal waarmee andere zitzakken meestal worden gevuld. Het gebruik van andere vulling kan het zitcomfort dan ook negatief beïnvloeden.

Gebruikers vragen

Hoe maak ik mijn Terapy schoon?

Je kunt de buitenhoes van de zitzak op 30 graden in de wasmachine wassen. Om eventueel kleurverschil te vermijden, raden wij aan de gehele buitenhoes te wassen, in plaats van met een vochtige doek de vlek te verwijderen. De binnenhoes kun je niet wassen. Anders stromen er duizenden piepschuimbolletjes in je huis. Mochten er vlekken op de binnenhoes komen, dan kun je deze het beste met een vochtige doek verwijderen.

Hoelang gaat het product mee voordat het bijgevuld moet worden?

Dit ligt aan de intensiteit van het gebruik. Bij normaal gebruik is dit ongeveer na één jaar. Daarnaast hangt het natuurlijk ook af van ieders eigen voorkeur. Sommige mensen zitten het liefst in een wat zachtere zitzak en halen vooraf zelfs wat piepschuim eruit.

Hoe moet ik de zitzak bijvullen?

Voor het bijvullen van het product verwijder je eerst de buitenhoes. Vervolgens kun je de binnenhoes openritsen. Knip hierna een hoek af van de zak waar het piepschuim in wordt geleverd. Via de trechteropening kun je de zitzak zullen met nieuw piepschuim. Tijdens het bijvullen, kan het gebeuren dat er een paar piepschuimbolletjes tussenuit glippen. We raden je dan ook aan het product op een plek neer te leggen waar je de ruimte hebt en makkelijk kunt stofzuigen.

Kan ik de zitzak ook buiten gebruiken?

Je kunt al onze producten ook buiten gebruiken. Houd er alleen rekening mee dat de buitenhoes van rekbaar katoen is. Vermijd ruwe oppervlakten en laat het product niet in de regen staan. Daarnaast raden je af om nat of ingesmeerd met (zonnebrand)crème op het product te gaan liggen. Je kunt er dan beter een handdoek tussen leggen. Als het product vies is geworden, dan kun je de buitenhoes makkelijk verwijderen en op 30 graden wassen.

Kunnen mijn huisdieren ook op de zitzakken liggen?

Niet alle huisdieren zijn hetzelfde. Daarom is het voor ons moeilijk in te schatten of jouw hond of kat het product zal beschadigen. De ene kat ligt graag in Terapy, de andere zet er zijn nagels in. Je kunt ervoor kiezen de zitzak in een kamer te zetten waar je huisdier niet komt. Mocht je huisdier de buitenhoes toch beschadigen, dan kunt u deze makkelijk repareren met naald en draad. Dit gaat niet ten koste van het zitcomfort.

Trekt het product veel stof aan?

Dat valt mee. Het product zal wat stof aantrekken, maar de hoes kan makkelijk worden gestofzuigd of gewassen. Daarnaast kun je de zitzak insprayen met een speciale stofafstotende spray.

Hoe doe ik de buitenhoes om de zitzak?

De buitenhoes kan door één persoon om de binnenhoes worden gedaan. Alhoewel onze familieleden soms een beetje wild kunnen zijn. Vandaar dat het handiger is om de hoes met z’n tweeën eromheen te doen.
1. Keer de hoes binnenstebuiten.
2. Plaatst ieder een hand in een van de punten van de buitenhoes.
3. Grijp vervolgens ieder een punt van de binnenhoes vast, inclusief wat van de vulling in de punt.
4. Trek de buitenhoes over de binnenhoes, totdat de helft wordt bedekt.
5. Draai het geheel om en duw wat van de vulling de hoes in.
6. Grijp elk een kant vast. Til vervolgens de zitzak omhoog en schud het geheel gelijktijdig, zodat de binnenhoes verder in de buitenhoes zakt.
7. Maak vervolgens gezamenlijk de rits dicht en zorg dat de punten van de binnenhoes goed in de punten van de buitenhoes zitten.
In het begin is het lastig, maar oefening baart kunst!

Kan ik Uli als voedingskussen gebruiken?

Veel moeders gebruiken de Uli als voedingskussen. Doordat dit model groter is dan een normaal voedingskussen krijgen zowel moeder als kind optimale ondersteuning.

Zijn de Terapy zitzakken ook geschikt voor kinderen?

Terapy is uitermate geschikt voor kinderen! U zult zien, ze komen er niet meer vanaf.

Hoe kan ik het beste uit de zitzak opstaan?

Het opstaan uit een zitzak is wat lastiger omdat het product zich met je mee vormt en omdat je in sommige posities laag bij de grond zit. Je kunt je bij het opstaan het beste met twee handen tegelijkertijd afzetten, of er aan de zijkant op je knieën vanaf rollen. Daarnaast kun je op Baloo ook hoger zitten. Hierbij maken je knieën een hoek van 90 graden waardoor je makkelijker kunt opstaan.

Hoe kan ik rechtop zitten in Baloo?

Zet Baloo in een rechtopstaande positie. Ga met je rug tegen de zitzak staan. Buig door je knieën, leun naar achter en ga zitten in Baloo. Kijk hier voor overige instructies

Hoe maak ik van Baloo een twee- of drie persoonsbank?

Balooeen tweepersoonsbank maken door de zitzak te combineren met twee Uli's. Ook kunt je er samen met Toby een driepersoonsbank van maken. Je moet de zitzak alleen wel tegen een muur plaatsen.

Hoe maak ik van Elly een druppelvorm?

Zorg dat de rits en twee hoeken van de zitzak op de grond staan. Trek één punt van de zitzak omhoog, terwijl je de ander punt in de zitzak duwt. Kijk hiervoor overige instructies.

Hoe maak ik van Elly een druppelvorm?

Zorg dat de rits en twee hoeken van de zitzak op de grond staan. Trek één punt van de zitzak omhoog, terwijl je de ander punt in de zitzak duwt. Kijk hiervoor overige instructies.

Betaling en levering

Hoe lang is de levertijd?

Tijdens de Sinterklaas en Kerstperiode geldt: voor 16 uur besteld, volgende dag in huis. Dit geldt voor leveringen naar Nederland en België.

Hoe wordt het product geleverd?

Lees hier hoe onze producten worden bezorgd.

Kan ik de producten ook ophalen?

Ons kantoor is gevestigd in Amsterdam. Hier kan je al onze producten zien en uitproberen. Kijk hiervoor ons adres en actuele openingstijden.

Leveren jullie ook aan het buitenland?

Wij leveren binnen heel Europa. Voor sommige (ei)landen komen er extra verzendkosten bij. Kijk hier voor alle tarieven.

Hoe kan ik betalen?

Kijk hier voor alle betaalmogelijkheden.

Ik heb een andere vraag

Neem dan contact met ons op via de klantenservice.