De beste zitzakken van 2022

dinsdag 9 februari 2021 - Leestijd
experience

Je bent je aan het oriënteren voor een zitzak, je ziet tal van merken, modellen, kleuren en materialen voorbijkomen en wil graag weten wat de beste zitzak is. Vanuit onze kennis en expertise helpen wij je bij het vinden van de beste zitzak zodat jij een goede keuze kan maken. Lees snel verder voor tips en meer informatie.

1. Houding tijdens zitten en liggen

Steeds meer mensen doen zittend werk waardoor de kansen op rug- en nekklachten toenemen. Een slechte houding kan dan ook hoofdpijn, stress of gewrichtsklachten veroorzaken. Het is belangrijk dat je tijdens je werk op je houding let. Lees ook onze blog: Tips voor een goede werkhouding.

In een moment van rust, brainstorm of telefoongesprek kan een zitzak uitkomst bieden. Een Terapy zitzak biedt veel ondersteuning en zorgt voor een ergonomische houding waardoor je gewrichten en spieren even worden ontlast. Een zitzak heeft geen vaste vorm en daardoor kan de zitzak zich vormen naar jouw lichaam en je ondersteunen waardoor spieren en gewrichten ontlast worden. Hoe goed een zitzak jou ondersteunt is daarom erg belangrijk.

Als je wil gaan voor de beste zitzak, kies dan een ergonomische zitzak die jou perfect ondersteunt.

2. Kies de juiste vulling

De vulling van een zitzak is erg bepalend voor het comfort en de houding. EPS-parels en polypropyleen parels (EEP) zijn het populairst.

EPS-parels

Een van de meest gebruikte vullingen voor zitzakken zijn EPS-parels. Dit zijn ronde bolletjes die erg veerkrachtig zijn en het beste comfort bieden. Ze nemen de vorm aan van het lichaam als je erop gaat zitten of liggen. De korrels zijn duurzaam, anti-allergeen, geurvrij en niet giftig.

De zitzakken van Terapy hebben een vulling met speciaal ontwikkelde EPS-parels die langer volume behouden. Met deze zitzak vulling ervaar jij optimaal comfort, heb je de juiste houding en kun je heerlijk tot rust komen.

EPP-parels 

EPP-parels worden ook veel gebruikt voor zitzakken. Het materiaal is net als bij EPS-parels sterk, duurzaam en veerkrachtig. Deze vulling is daarom vergelijkbaar met EPS- parels, maar EPP-parels zijn gevoelig(er) voor vuur en brand.

Polystreenkorrels

Ook polystyreenkorrels worden regelmatig gebruikt als vulling voor zitzakken. Het is een goedkoper alternatief voor de EPS- en EPP-parels en wordt ook wel tempex genoemd. Polystyreenkorrels worden gemaakt van piepschuim, dat wordt vermalen, gewassen en gestoomd. De vulling is daarom zachter dan EPP of EPS, maar vormt zich minder goed naar je lichaam en biedt daarom minder comfort.

Traagschuim

Traagschuim is niet heel veel toegepast, maar we zien het de laatste tijd steeds vaker. Het wordt ook veel gebruikt voor bijvoorbeeld matrassen. Het materiaal vormt zich mee met jouw lichaam en veert daarna weer terug naar de originele vorm.

3. Gebruik van de zitzak

Voordat je een zitzak koopt is het goed om na te gaan waarvoor je de zitzak gaat gebruiken, in welke ruimte en met wat voor doeleinde. Bij Terapy vind je zitzakken voor kinderen, baby’s en volwassenen, maar ook zitzakken voor het hele gezin.

De beste zitzakken voor baby’s

Voor baby’s is het Cloë maan voedingskussen een perfect kussen om jouw baby op te leggen tijdens het voeden. Het kussen heeft een maanvorm en is lekker zacht voor de baby. Door de maanvorm sluit het kussen mooi aan op je lichaam. Een ander geschikt kussen voor het voeden van je baby is het Uli voedingskussen. Dit voedingskussen ondersteunt zowel jezelf als je baby tijdens het voeden. Wil je jouw baby laten relaxen op een zitzak? Bekijk dan ook eens onze baby zitzakken!

Chloë maan voedingskussen

Bekijk product Chloë maan voedingskussen

Uli XL zwangerschapskussen

Bekijk product Uli XL zwangerschapskussen

Uli voedingskussen

Bekijk product Uli voedingskussen

De beste zitzakken tijdens een zwangerschap

Ben je in verwachting? Dan is het Toby zwangerschapskussen perfect om tot rust te komen tijdens de zwangerschap. Het zwangerschapskussen ondersteunt de buik, stabiliseert de heupen, en geeft je een comfortabele houding in bed. Heerlijk als je even wilt gaan liggen. Door het zachte, rekbare katoen en de speciale EPS-korrels ervaar je extra comfort en een heerlijk rustmoment. Ook kun je kiezen voor het Juliette zwangerschapskussen. Dit kussen zorgt voor een juiste lighouding en extra steun.

 

Toby zwangerschapskussen

Bekijk product Toby zwangerschapskussen

Juliette zwangerschapskussen

Bekijk product Juliette zwangerschapskussen

Mats speelmat

Bekijk product Mats speelmat

De beste zitzakken voor kinderen

Kinderen hebben gedurende de dag veel energie die ze kwijt moeten. Maar het is zeker net zo belangrijk dat ze deze energie weer aanvullen door te ontspannen. Voor jonge kinderen zijn de Stanley zitzak en Sydney zitzak erg geschikt. Deze kinder zitzakken zijn gemakkelijk te verplaatsen en overal in huis te gebruiken. Daarnaast is de hoes van de zitzak gemakkelijk uit te wassen op 30 graden. Zijn je kinderen inmiddels gegroeid? Dan zijn de Elly zitzak en de Ollie zitzak wellicht geschikt. Deze zitzakken zijn van hetzelfde materiaal gemaakt als de Stanley en Sydney zitzak, maar dan een maatje groter.

Elly zitzak

Bekijk product Elly zitzak

Stanley zitzak

Bekijk product Stanley zitzak

Sydney zitzak

Bekijk product Sydney zitzak

De beste zitzakken voor volwassenen

Zitzakken zijn er niet alleen voor kinderen, ook voor volwassenen is het fijn om te ontspannen! Wil je helemaal languit kunnen liggen op je zitzak? Dan zijn de Baloo zitzak en de Dino zitzak erg geschikt. Deze zitzakken voor volwassenen bieden optimaal comfort en zijn ergonomisch. De Baloo zitzak kun je ook rechtop zetten, waardoor je er zowel op kunt zitten als liggen. Zoek je een zitzak om lekker op te zitten? Dan kun je kiezen voor de Elly zitzak of de Ollie zitzak. De Elly zitzak heeft een rechtopstaande positie waardoor je extra rugsteun krijgt.

 

Baloo zitzak

Bekijk product Baloo zitzak

Dino zitzak

Bekijk product Dino zitzak

Ollie zitzak

Bekijk product Ollie zitzak
terapy zitzak elly blauw peuter baby

De beste zitzakken voor het gezin

Voor een heel gezin zoek je natuurlijk naar een grote zitzak. Goed nieuws! Bij Terapy hebben wij XXL-zitzakken die geschikt zijn voor het gezin! Het gaat hierbij om de Baloo zitzak en de Dino zitzak. Deze grote zitzakken zijn ook erg goed te combineren met de Toby rugleuning of de Uli armleuning. Dit biedt extra ondersteuning wanneer je met de kinderen op de zitzak gaat zitten of liggen.

De beste zitzakken voor binnen

Al onze zitzakken zijn geschikt voor binnen. Wij bieden keuze uit veel verschillende kleuren waardoor er altijd wel een kleur tussen zit die past bij jouw interieur. Of het nou gaat om een zitzak voor in de woonkamer, slaapkamer of misschien wel in een mancave. Wij hebben voor iedere ruimte een passende zitzak. En hoe langer je de Terapy zitzak voor binnen gebruikt, hoe meer je zal merken wat het voor je lichaam doet.

De beste zitzakken voor buiten

Wil je heerlijk genieten in de tuin, het balkon of in je boot op een zitzak? De Terapy zitzakken kun je zowel binnen als buiten gebruiken zolang de zitzak droog blijft. De zitzakken voor buiten zijn gemaakt van rekbaar katoen en de hoes is gemakkelijk uit te wassen. Wij hebben eenpersoons zitzakken voor buiten, maar ook grote zitzakken. Ben je op zoek naar zitzakken voor een festival of feest? Dan kun je er ook voor kiezen om zitzakken te huren. Het is wel belangrijk om te voorkomen dat de zitzakken nat worden!

Zelf een zitzak maken?

Het is natuurlijk mogelijk om zelf een zitzak te maken door zelf een buiten- en binnenhoes te maken en ze vervolgens te vullen met zitzakvulling.

Wij adviseren echter niet om zelf een zitzak te maken. Het is namelijk van belang het juiste materiaal te gebruiken. De combinatie van onze zachte rekbaar katoenen zitzakhoezen die zacht en warm aanvoelen en de speciaal ontwikkelde korrels zorgen ervoor dat onze zitzakken het lekkerste liggen en ergonomisch liggen en zitten.

4. Materiaal van de zitzakhoes

Het materiaal waar de zitzakhoes van is gemaakt is erg bepalend voor het comfort, de uitstraling en het gebruik. Daarom is het belangrijk om bij het kopen van een zitzak rekening te houden met het materiaal en het gebruik.

Afritsbaar of niet? 

Een zitzak kan vies worden door morsen met eten en drinken of door  buiten te gebruiken. Daarnaast bestaat er altijd een kans dat de buitenhoes beschadigt. In dat geval is het handig als je de buitenhoes kunt vervangen. Let hier dus goed op bij de aanschaf!

Polyester, nylon of microvezel buitenhoes

Polyester, nylon en microvezel zijn veelgebruikte materialen bij zitzakken. De materialen zijn sterk en relatief goedkoop. Al deze materialen hebben een bepaalde glans, waardoor dit niet bij elk interieur past. Daarnaast voelen polyester, nylon en microvezel over het algemeen wat ruw en koud aan. Het is daarom ook niet het comfortabelste materiaal.

Leer of imitatieleer

Leer of imitatieleer zie je ook nog regelmatig bij zitzakken. Leer of imitatieleer past in veel gevallen goed bij het interieur wat het een interessante keuze maakt. Het materiaal is over het algemeen wel vrij stug en rekt niet, waardoor de zitzak zich niet goed aan kan passen aan de vorm van jouw lichaam. Dit zorgt voor minder comfort.

Rekbaar katoen 

Rekbaar katoen is het comfortabelste materiaal voor een zitzak en past in elk interieur. Het materiaal rekt mee waardoor het goed naar jouw lichaam kan vormen en het voelt heerlijk zacht en warm aan. Bij Terapy kiezen we bewust voor zacht rekbaar katoen. Het materiaal is wasbaar, beschikbaar in veel kleuren en is het heerlijk warm en zacht wat zorgt voor het meeste comfort.

 

terapy zitzak dino lichtgrijs woonkamer vrouw liggen

Bekijk de Terapy zitzakken!

De zitzakken van Terapy zijn om meerdere redenen de beste zitzakken :

  • De zachte rekbare katoenen buitenhoes zorgt voor het hoogst haalbare comfort en voelt heerlijk zacht en warm aan.
  • Buitenhoes is te vervangen. 
  • Ergonomisch: de speciaal ontwikkelde EPS-parels zorgen ervoor dat je  gewrichten worden ontlast en je heerlijk kan relaxen op de zitzak in een ergonomische houding.
  • In verschillende kleuren leverbaar: de zitzakken zijn beschikbaar in veel verschillende kleuren waardoor er altijd een kleur is die past bij jouw interieur.
  • Zowel binnen als buiten te gebruiken: je kunt de zitzakken zowel binnen als buiten gebruiken, zolang de zitzak maar niet nat wordt.

Wil jij een zitzak van Terapy ervaren? Bestel dan een zitzak op onze website en ga 30 dagen proefzitten! Dan kun jij ervaren dat de Terapy zitzak de beste en meest comfortabele zitzak is!

Onze populaire producten

Elly zitzak

vanaf 164.95
Elly zitzak

Baloo zitzak

vanaf 249.95
Baloo zitzak

Verhuur Elly (festival model)

15.73
Verhuur Elly (festival model)

Zitzakhoes Elly

vanaf 79.95
Zitzakhoes Elly

Daarom kies je voor Terapy

Ergonomisch

Onze zitzakken passen zich volledig aan naar jouw lichaam voor ultiem comfort.

Beschikbaar in veel verschillende kleuren en designs

Onze zitzakken zijn te bestellen in veel verschillende kleuren en designs. Kies de kleur die bij jou past!

Gratis verzending in Nederland en België

Wij bieden gratis verzending in Nederland en België.

Snelle levering

Wij leveren binnen 1-3 werkdagen.

Dit zeggen onze fans

Vragen of meer informatie?

Ga naar Service & Support